sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Idea blogin takana - Iherb

Olen tätä kirjoittaessa tilannut tasan 30 tilausta amerikkalaisesta verkkokaupasta nimeltä Iherb. Aluksi tilasin kyseisestä kaupasta vitamiineja ja lisäravinteita, mutta nykyään myös saippuoita, pesuaineita, koiran herkkuja, öljyjä, karkkeja ja suolaista naposteltavaa.

Aion tässä blogissa suositella hyväksi kokemiani tuotteita, jotka olen pystynyt hankkimaan edullisesti netistä. Iherbin postikulut ovat tällä hetkellä 4 dollaria tilauksista, joiden arvo ylittää 40 dollaria ja 6 dollaria alle 40 dollarin tilauksista. Painoraja näille halvemmille postikuluille on 4 paunaa (1,82 kg), painavammat tilaukset joutuu jakamaan kahteen pakettiin tai tilaamaan kuriiripostilla, joka maksaa enemmän (UPS, DHL).

International airmail, joka on siis toimitustapa näille halvemmille postikuluille, on seurantakooditon ja postin perusjakelun mukana jaettava paketti. Yleensä paketit tulevat tällä toimitustavalla noin 7 arkipäivässä. Ainoastaan kerran toimitukseen on mennyt yli kolme viikkoa. Posteljooni jättää lapun suurikokoisesta kirjeestä, jos ketään ei ole kotona postia jaettaessa. Tällä lapulla paketin voi hakea töiden jälkeen postista.

Tuotteet ovat tulleet aina ehjänä perille. Kerran olen saanut tuotteen, jossa oli jotain vikaa, jolloin iherb palautti rahat kyseisestä tuotteesta mukisematta. Tilaamiseen vaaditaan luottokortti tai luottokorttina toimiva visa electron.

Osa Iherbin myymistä tuotteista saattaa olla lääkeainelistalla, jolloin ne saattavat joutua tullin takavarikoitavaksi. Itselläni ei ole jäänyt yksikään tuote tulliin, mutta toisaalta en ole tilannutkaan mitään selkeästi lääkeaineeksi luokiteltavaa. Pitämällä tilauksen arvon alle 80 eurossa tullia ei kiinnosta edes arvonlisäveron periminen. Etenkin international airmailia käytettäessä lähes kaikki paketit tulevat tarkistamatta tullista läpi. Kuriireja käytettäessä tullauksessa ollaan tarkempia ja DHL ja UPS hoitavat tullauksen prikulleen sääntöjen mukaan, jolloin pienikin ylitys johtaa mm. arvonlisäveron perimiseen.

Ensitilaajan kannalta paras asia Iherbissä on se, että ensitilauksesta saa 5 USD alennusta koodilla JUH587. Tämä tarkoittaa, että ensimmäisen tilauksen saa käytännössä ilman toimituskuluja.

Ensimmäinen tilaamani tuote iherbistä oli d-vitamiini, jota saa tästä kaupasta tilaamalla paljon apteekin hintoja halvemmalla. Iherbin d-vitamiini on lisäksi paljon vahvempaa, joten sitä ei tarvitse ottaa yhtä usein.

http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Vitamin-D3-5-000-IU-360-Softgels/18335?at=0&rcode=JUH587 Tämä on käyttämäni d-vitamiini, 5000 IU tarkoittaa 125 mikrogrammaa. Apteekin tuotteissa mikrogrammoja on yleensä 20-30. Tämä on siis oiva tapa pitää tasot ylhäällä, vaikka pillerin muistaisi ottaa esimerkiksi vain joka toinen tai kolmas päivä.